CAIPIRINHA (RUMCOCKTAIL)
De voornaamste drank in Brazilië wordt cachaca of pinga genoemd. Dit is alcohol van geraffineerd suikerriet die nu wordt geïmporteerd in de Verenigde Staten. Als het niet te krijgen is, kan Bacardi, een lichte witte rum, worden gebruikt. De drank in dit recept wordt caipirinha genoemd, wanneer hij wordt gemaakt met pinga, en caipirissima, wanneer hij wordt gemaakt met rum.
sap van 2 citroenen
4 eetlepels suiker
fijn gebrokkeld ijs
1,8 deciliter pinga (Braziliaanse brandy) of rum
Meng het citroensap en de suiker amen in een shaker of roer tot de suiker is opgelost. Doe er het fijn gebrokkelde ijs en de rum bij en schud tot het goed gemengd is. Serveer met geklopt ijs.
4 personen
land : Brazilië
gerechtsoort : drank
bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten