vrijdag 26 december 2008

Caipirinha (Brazilië)

CAIPIRINHA (RUMCOCKTAIL)

De voornaamste drank in Brazilië wordt cachaca of pinga genoemd. Dit is alcohol van geraffineerd suikerriet die nu wordt geïmporteerd in de Verenigde Staten. Als het niet te krijgen is, kan Bacardi, een lichte witte rum, worden gebruikt. De drank in dit recept wordt caipirinha genoemd, wanneer hij wordt gemaakt met pinga, en caipirissima, wanneer hij wordt gemaakt met rum.

sap van 2 citroenen
4 eetlepels suiker
fijn gebrokkeld ijs
1,8 deciliter pinga (Braziliaanse brandy) of rum

Meng het citroensap en de suiker amen in een shaker of roer tot de suiker is opgelost. Doe er het fijn gebrokkelde ijs en de rum bij en schud tot het goed gemengd is. Serveer met geklopt ijs.

4 personen

land : Brazilië
gerechtsoort : drank

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: