vrijdag 26 december 2008

Carna picada dulce y picante (El Salvador)

CARNA PICADA DULCE Y PICANTE (ZOETSCHERP GEHAKT)

500 gram gehakt, half om half
1 gesnipperde ui
1 fijngewreven teentje knoflook
2 eetl. olie
1 blikje tomatenpuree of 4 verse tomaten
½ kop fijngehakte peterselie
50 gram geschaafde amandelen
6 gehalveerde zwarte olijven
2 kruidnagels
een beetje kaneel
2 theel. chilipeper
½ kopje geweekte krenten of rozijnen
1 geraspte citroenschil
1 in plakjes gesneden banaan

De uien en de knoflook in olie aanbraden. Het gehakt erbij doen en om en om scheppen. Tomatenpuree of de tomaten erbij doen, eventueel een beetje water toevoegen en de overige ingrediënten erbij doen, in de volgorde waarin ze genoemd zijn. Als de massa te droog dreigt te worden wat boter of olie toevoegen.

4 personen

land : El Salvador
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: