SOPA DE LAHUA DE CEBEDA (GERSTSOEP)
4 platte mergpijpjes
250 gram ossestaart
1 laurierblad
zout
8 peperkorrels
3 gesnipperde uien
500 gram parelgerst
1 ons soepgroenten
1 theel. paprikapoeder
125 gram gekookte ham in stukjes
1 snufje oregano
½ kop gesneden bieslook
De mergpijpjes, het vlees, het laurierblad en de uien in gezouten water opzetten en zolang koken tot het vlees gaar is. de gerst wassen, in vers water opzetten en 5 minuten laten koken. Daarna bij de soep voegen. De groenten en de kruiden erbij doen en de botten met de schuimspaan verwijderen. Kort voor het opdienen de ham erbij doen en bestrooien met bieslook.
4 personen
land : Bolivia
gerechtsoort : soep
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 26 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten