vrijdag 26 december 2008

Avocadosalade met ananas (Haïti)

AVOCADO-SALADE MET ANANAS

1 rijpe avocado
4 plakken ananas, vers of uit blik
een paar gewassen slablaadjes
6 theelepels olijfolie
2 theelepels citroensap
zout
peterselie

Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees er met een theelepel uit.
Snij het in kleine blokjes.
Verwijder de schil van de ananasplakken.
Snij de anans in kleine stukjes.
Doe de avocado en ananas in een schaal.
Maak een sausje van olijfolie, citroensap en zout.
Meng dit met een vork.
Giet het over de vruchten.
Leg de slablaadjes in een schaal en schep de salade er op.
Met peterselie garneren, je salade is klaar.

land : Haïti
gerechtsoort : salade

bron : ooit uit een kinderkookboek gekopieerd, maar ik weet niet meer welk

Geen opmerkingen: