vrijdag 26 december 2008

Gebakken vis met kappertjes (Panama)

GEBAKKEN VIS MET KAPPERTJES

1500 gram schelvis of andere witvis
zout
peper
boter of margarine
1 grote fijngesnipperde ui
2 fijngewreven teentjes knoflook
3 gepelde tomaten in stukjes gesneden
1 grote paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten
3 eetlepels kappertjes
wat meel

De vis wassen, indien nodig de schubben verwijderen en goed inwrijven met peper en zout. De vis in een vuurvaste schaal in een voorverwarmde oven zetten. In een pan de boter smelten en daarin de ui goudgeel smoren, de tomaten en de paprika erbij voegen evenals de knoflook en de kappertjes en een half kopje water. Vijf minuten laten koken. De saus om en op de vis gieten en nog 25 minuten in de oven laten bakken.

4 personen

land : Panama
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: