vrijdag 26 december 2008

Pererreque (Nicaragua)

PERERREQUE / COSA DE HORNO (MAÏSTAART)

‘Pererreque is een traditionele hartige taart uit Nicarague die op de markt wordt verkocht. Deze taart wordt met maïsmeel, kaas en suiker bereid en heeft een heerlijk zoetige smaak. Door de kaas is de taart voedzaam en ook vrij machtig’, Tony James, Wantage, UK.

500 g fijn maïsmeel
500 g belegen kaas, geraspt
200 g suiker
25 g boter
½ theelepel dubbelkoolzure soda
600 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng het maïsmeel met de kaas en de suiker in een beslagkom en snijd de boter met twee messen door tot het mengsel op zachte broodkruimels lijkt.
Meng de dubbelkoolzure soda met een scheutje melk en roer dit door het meelmengsel. Voeg voldoende melk toe tot er een zacht beslag ontstaat en klop het goed door.
Doe het beslag in een ingevette vierkante of rechthoekige bakvorm - de laag beslag moet ongeveer 2,5 cm hoog zijn.
Bak de taart 30 tot 40 minuten in de hete oven tot de bovenkant goudbruin is en een houten prikker die u in de taart steekt er weer schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en snijd hem in vierkante stukken.

6 personen

land : Nicaragua
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië, en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: