CUBAANSE PICADILLO (HACHEE MET UIEN EN ROZIJNEN)
900 g magere runderlappen, in dobbelstenen van 2 cm
1 theel. zout
water
2 eetl. olie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
3 grote tomaten, geschild, van zaad ontdaan en gehakt
1 rode Spaanse peper, van zaad ontdaan en gehakt
12 met rode paprika gevulde olijven
¼ theel. gemalen kruidnagels
2 theel. azijn
¾ kop rozijnen
Doe het vlees in een kasserol. Voeg ½ theel. zout toe en bedek het ternauwernood met water. Breng het aan de kook, draai de vlam laag en laat het, met deksel, 1½ uur sudderen. Doe het deksel eraf en sudder verder tot het vocht bijna geheel verdampt is. Maak de olie heet in een andere kasserol en bak ui en knoflook goudbruin. Doe de tomaten erbij en laat alles 5 min. sudderen. Voeg de rode peper, olijven, kruidnagels en azijn toe en sudder alles 10 à 15 min. of tot de tomaten tot puree gekookt zijn. Doe er het vleese en de rozijnen bij en laat het nog 10 min. koken, regelmatig roerend. Serveer het over rijst of in tamales.
4 personen
land : Cuba
gerechtsoort : rundvleesgerecht
bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten