vrijdag 26 december 2008

Caldo de pimentón (Venezuela)

CALDO DE PIMENTÓN (VISSOEP MET PAPRIKA)

500 gram aardappelen
3 groene paprika’s
2 gepelde tomaten
500 gram visfilet
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theel. saffraan
1 eetl. paprikapoeder
2 eetl. olie
zout
een beetje komijn

De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De paprika’s eventjes onder de grill roosteren, schoonmaken en in repen snijden. De aardappels met 1 tomaat in 1½ liter gezouten water aan de kook brengen. Als het water begint te stomen de vis erbij doen. Zachtjes laten koken. Intussen de tweede tomaat samen met de komijn, de paprikapoeder, de knoflook en de saffraan, alsmede een paar plakken aardappel uit de soep tot een moes prakken. De olie erbij doen en wat soep erdoorheen roeren. De aldus ontstane massa beetje bij beetje door de hete soep roeren. Dan de paprika erbij doen en nog even laten doorkoken.

4 personen

land : Venezuela
gerechtsoort : soep

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: