vrijdag 19 december 2008

Zomerse salade (Hongarije)

ZOMERSE SALADE

50 g koolrabi
50 g knolselderij
50 g worteltjes
150 g tomaten
2 paprika’s
2 eieren
1 bekertje zure room
azijn
6 eetl. olie
zout
1 volle theel. mosterd

De eieren hard koken en pellen. De tomaten even in kokend water leggen, pellen, doormidden snijden, het zaad en het vocht verwijderen en het vruchtvlees kleinsnijden. De paprika’s doormidden snijden, zaad en zaadlijsten verwijderen, wassen en in reepjes snijden; knolselderij en koolrabi raspen, de worteltjes in stukken snijden en alle groenten door elkaar mengen.
Het geheel op een schaal schikken. De eieren fijnmaken en hiervan in het midden van de schaal een bergje vormen. De zure room met zout, olie en zijn op smaak brengen, de mosterd erdoor kloppen en deze saus over de salade gieten.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : salade

bron : De populairste buitenlandse recepten : Italië, Griekenland, Spanje, Joegoslavië en Hongarije

Geen opmerkingen: