vrijdag 19 december 2008

Erwtensoep (Nederland)

ERWTENSOEP

500 gr groene spliterwten
1 theel zout
1 theel peper
1 grote ui, grof gesnipperd
1 grote prei, in kleine stukjes
1 koolrabi, in kleine stukjes
2 tabletten voor vleesbouillon
1 tablet voor kruidenbouillon
1 kruidenbuiltje
3 l water

Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng dit alles aan de kook. Laat dit 4 tot 5 uur zachtjes koken tot alle ingrediënten tot een erwtensoep zijn 'gesmolten'. Regelmatig doorroeren. Kleine stukjes eventueel fijnmaken.
Opdienen met volkoren- of roggebrood.
U kunt natuurlijk ook zelf bouillon trekken. Haal het vlees er na het trekken van de soep uit en laat de bouillon een nacht staan. Schep het vet eraf. U kunt nu alle ingrediënten toevoegen behalve de bouillonblokjes en het water. Volg verder het recept.

4 - 6 personen

land : Nederland
gerechtsoort : soep

bron : Montignac op klompen, via Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: