ALGERIJNSE GROENTESOEP
2½ l water
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
4 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes
1 geschilde en in blokjes gesneden koolrabi
1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderie
2 geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
1 in blokjes gesneden courgette
100 g gewassen en fijngehakte spinazie
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
½ theelepel harissa
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
zout
peper
Breng het water in een grote pan aan de kook. Voeg alle schoongemaakte en verkleinde groenten, de harissa, het paprikapoeder, de kaneel en wat zout en peper toe. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
Serveer de soep zo warm mogelijk.
Deze lichte soep is zeer smakelijk als voorgerecht.
4 personen
land : Algerije
gerechtsoort : soep
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten