GROENTESOEP
750 g gemengde groenten van het seizoen (nu bijv. koolrabi, paprika, prei, ui, winterpeen, witte kool)
3 eetlepels (olijf)olie
2 tuinkruidenbouillontabletten (Knorr)
Groenten schoonmaken, wassen en in stukjes, blokjes of ringetjes snijden. In soeppan olie verhitten en groenten al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Aan groenten 1 liter water en bouillontabletten toevoegen en aan de kook brengen. Soep met deksel schuin op pan ca. 20 minuten laten koken tot groenten zacht zijn.
Met staafmixer soep pureren. Serveren met geroosterd boerenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten