FINSE ‘RAAP’TAART
200 g Juhla, geraspt (of Boeren Cheddar)
2 eieren, losgeklopt
500 g geschilde koolrabi, in blokjes
1 ui, gesnipperd
4 eetl. verse peterselie, gesnipperd
4 eetl. paneermeel
1 snufje nootmuskaat
wat boter
peper
zout
Kook de koolrabiblokjes in ± 30 minuten beetgaar in water met zout en laat ze uitlekken.
Meng nu door elkaar met de ui, peterselie, eieren en kaas en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Beboter een springvorm Ø 24 cm, bestrooi deze met 3 eetl. paneermeel, vul af met het koolrabimengsel en strooi er 1 eetl. paneermeel over.
Bak de taart af in 1 uur, in een voorverwarmde oven op 180 ºC.
Tip: Leuk en lekker bij stoofschotels.
4 personen
land : Finland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
vrijdag 19 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten