vrijdag 19 december 2008

Boerensalade

BOERENSALADE

Recept volgens de leer van arts Howard Hay.

800 gr gemengde, gewassen groente, bestaande uit 16 groentesoorten: worteltjes, komkommer, tomaten, champignons, bloemkool, radijsjes, paprika, venkel, uien, ijsbergsla, radicchio, courgette, taugé, witte kool, koolrabi en rettich

SAUS
175 gr Umer
1,5 eetl molkosan
2 theel kruidenzout
1 eetl fructose
1 eetl koudgeperste zonnebloemolie
evt. 1 teentje knoflook
3 eetl grofgehakte kruiden (basilicum, peterselie)

De groenten in kleine stukjes snijden en in een schaal door elkaar mengen. De molkosan, het kruidenzout en de fructose door de Umer roeren. De saus verdunnen met ongeveer 100 ml water en de olie erdoor kloppen. Eventueel een uitgeperst teentje knoflook toevoegen. De grofgehakte kruiden aan de saus toevoegen en die door de salade scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Fit, slank en gezond, via Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: