vrijdag 19 december 2008

Afrikaanse groentensoep met kokos (Afrika)

AFRIKAANSE GROENTENSOEP MET KOKOS

1 theel boter
½ rode ui fijngesneden
zout; naar smaak
175 gr koolrabi in blokjes
175 gr zoete aardappel in blokjes
175 gr pompoen in blokjes
1 theel majoraan
½ theel gemberpoeder
¼ theel kaneelpoeder
1 eetl. bosuitjes fijngesneden
versgemalen peper; naar smaak
1 l groentebouillon (tablet)
2 eetl. amandelsnippers
1 rode Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
1 theel suiker
25 gr santen geraspt
korianderblad fijngesneden

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui met zout een minuut of 4 en voeg vervolgens de groenten toe. Bak het geheel nog 3 tot 4 min. Voeg vervolgens de majoraan, gember, kaneel, bosuitjes en peper toe. Goed doorroeren en nog 10 min boven een lage vlam stoven. Voeg de bouillon, amandelsnippers, Spaanse peper en suiker toe. Breng de soep aan de kook en laat hem nog een minuut of 10 tot 15 zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de geraspte santen en verse koriander aan de soep toe en roer het goed door. Opdienen.

2 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : soep

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: