vrijdag 19 december 2008

Koolrabisalade met makreel

KOOLRABISALADE MET MAKREEL

½ citroen
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels Season All-kruiden (potje, AH)
1 koolrabi
2 ciabattabroodjes of pistolets
1 pakje licht-gerookte makreelfilets (200 g, Ouwehand)
1 zakje gemengde eikenbladsla (100 g, AH)

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Citroen uitpersen. In kommetje dressing kloppen van citroensap, olijfolie en kruiden. Koolrabi schillen en in blokjes snijden. In kom koolrabi mengen met 1 eetlepel dressing.
Broodjes overlangs halveren en dun bestrijken met dressing. Op bakplaat onder hete grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren.
Intussen vel van makreelfilets verwijderen en makreel in stukjes verdelen. Eikenbladsla, koolrabi en makreel over twee wijde kommen verdelen. Rest van dressing erover sprenkelen. Broodjes apart erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 765 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande mei 2001

Geen opmerkingen: