KOOLRABISALADE MET KERRIE EN CASHEWNOTEN
600 g koolrabi
1 sjalotje
1 eetlepel boter of margarine
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room (potje a 125 ml, AH)
½ theelepel gemberpoeder
zout
peper
50 g gezouten cashewnoten
Koolrabi’s schillen en grof raspen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In koekenpan (met anti-aanbaklaag) boter verhitten. Sjalotje ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes meefruiten. Ui, mayonaise, zure room en gemberpoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Cashewnoten grof hakken. sausje en noten door koolrabi scheppen. Lekker bij peterselie-aardappeltjes en gegrild vlees.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande 6 juni 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten