vrijdag 19 december 2008

Koolrabisalade met kerrie en cashewnoten

KOOLRABISALADE MET KERRIE EN CASHEWNOTEN

600 g koolrabi
1 sjalotje
1 eetlepel boter of margarine
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room (potje a 125 ml, AH)
½ theelepel gemberpoeder
zout
peper
50 g gezouten cashewnoten

Koolrabi’s schillen en grof raspen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In koekenpan (met anti-aanbaklaag) boter verhitten. Sjalotje ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes meefruiten. Ui, mayonaise, zure room en gemberpoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Cashewnoten grof hakken. sausje en noten door koolrabi scheppen. Lekker bij peterselie-aardappeltjes en gegrild vlees.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Allerhande 6 juni 1996

Geen opmerkingen: