vrijdag 19 december 2008

Gestoomde makreel met tomaat en koolrabi

GESTOOMDE MAKREEL MET TOMAAT EN KOOLRABI

1 koolrabi (± 200 g)
3 tomaten
1 kleine gestoomde makreel (± 350 g)
1 el margarine
1 tl Italiaanse keukenkruiden
zout
versgemalen peper
½ dl droge witte wijn

Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. Van makreel vel en kop verwijderen. Voorzichtig bovenkant van vis losmaken van graat en op schaal leggen. Rest van vis omkeren en andere kant van graat losmaken en op schaal leggen. Tot gebruik vis afgedekt in koelkast leggen.
In pan margarine smelten. Koolrabi toevoegen. Met deksel op pan ± 10 min. zachtjes stoven. Toevoegen: tomaat, Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en wijn. ± 3 min. meestoven. Rondom vis tomaat-koolrabimengsel scheppen. Lekker met macaroni en andijvie.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip mei 1987

Geen opmerkingen: