vrijdag 19 december 2008

Koolrabi-mangosalade (Mexico)

KOOLRABI-MANGOSALADE

2 koolrabi's
1 mango
2 sinaasappels
1 komkommer
1 bos koriander
1 citroen
knoflook
Mexicaanse honing
maïsolie
chilipoeder
paprikapoeder
1 krop ijsbergsla
1 kropje rode sla

Schil de koolrabi's, snijd ze in repen of blokjes. Kook ze 1 minuut en spoel ze koud. Halveer de mango langs de pit, schil de helften en snijd het vruchtvlees in staafjes. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliesjes (vang het sap op). Snijd de komkommer in bogen. Hak flink wat korianderblad fijn. Roer een saus van citroen- en sinaasappelsap, 1 teen knoflook uit de pers, 2 eetlepels honing, 5 eetlepels maïsolie, snuf chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper. Schep alles om en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Haal 4 mooie bladeren van ijsbergsla en rode sla los. Snijd de helft van de ijsbergsla en de rest van de rode sla in repen. Leg op elk bord een ijsbergsla- en rode slablad. Meng de gesneden sla door de salade en vul de bladeren. Strooi er nog wat paprikapoeder en korianderblad over.

4 personen

land : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Nynke van der Kooi [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: