woensdag 24 augustus 2016

Salade de Zaalouk (Tunesië)

SALADE DE ZAALOUK

Deze pikante Tunesische salade smaakt het best de volgende dag, en dan gekoeld.

2 aubergines
4 kleine courgettes
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel cayennepeper
2 teentjes knoflook
zout
2 rode paprika’s
4 tomaten
2 scherpe pepertjes


Snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in dobbelsteentjes, snijd de paprika’s in ringen en fruit dit alles heel even in de hete olie. Voeg dan cayenne toe, knoflook uit een persje, zout naar smaak, gesneden tomaten en fijngehakte scherpe pepertjes en zoveel heet water dat alles net onderstaat. Laat het geheel zonder deksel sudderen, totdat al het water is verkookt. Roer er zo min mogelijk in. Laat de groenten afkoelen en zet ze liefst nog een nachtje in de koelkast. Geef er knapperig stokbrood bij en druppel er wat citroensap over.

4 personen

land : Tunesië
gerechtsoort : salade

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson