woensdag 24 augustus 2016

Ensalada de Bandera Mexicana (Mexico)

ENSALADA DE BANDERA MEXICANA (MEXICAANSE VLAG SALADE)

250 g maïskorrels, vers of diepvries, gekookt met ½ theelepel suiker
100 ml Vinagreta
¼ ui, gehakt
¼ rode paprika, gehakt
Guacamole
zaadjes van ½ granaatappel
tortillachips


Kook de maïskorrels 4 tot 5 minuten in kokend water. De korrels moeten dan beetgaar zijn. Giet de korrels af en schep ze dan om met de Vinagreta. Laat de korrels afkoelen. Meng er wanneer ze helemaal zijn afgekoeld de ui en paprika door. Zet het geheel tot aan gebruik in de koelkast.
Maak de Guacamole vlak voor u gaat opdienen. Giet eventueel overtollige Vinagreta van de maïskorrels af. Schik het maïsmengsel in het middelste derde deel van een dienschaal. Schep de Guacamole ter weerszijden en strooi het granaatappelzaad over de mmaïsen Guacamole. Schik tortillachips langs de rand van de dienschaal en dien op.

4 personen

land : Mexico
gerechtsoort : salade

bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel