woensdag 24 augustus 2016

Canh Bun Tau (Vietnam)

CANH BUN TAU (VISSOEP MET TRANSPARANTE VERMICELLI)

500 gram gefileerde zeevis
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 theelepel zout
3 eetlepels vissaus
½ theelepel gemalen zwarte peper
500 gram transparante vermicelli
1½ eetlepel arachideolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngestampt
2 daun salam
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel pasta van gedroogde garnalen (trassi)
1 theelepel geraspte citroenschil
6 koppen kokend water
3 voorjaarsuitjes, fijngehakt


Snijd de vis in kleine stukjes. Voeg gemberwortel en 1 eetlepel vissaus, de helft van het zout en de peper toe. Schep alles goed om. Bereid de vermicelli zoals op de verpakking staat aangegeven. Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook heel even aan. Doe er vervolgens kurkumapoeder, daun salam en de garnalenpasta bij. Laat alles heel even fruiten en schep er daarna de geraspte citroenschil en de stukjes vis door. Voeg kokend water toe en breng alles al roerende tot aan het kookpunt. Doe de in stukjes gesneden vermicelli erbij. Laat alles gedurende 5 minuten heel zachtjes doorkoken. Strooi er de fijngehakte voorjaarsuitjes over en dien de soep op.

6 - 8 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: