woensdag 24 augustus 2016

Cazuela de Arroz con Curri (Mexico)

CAZUELA DE ARROZ CON CURRI (KERRIERIJST UIT DE OVEN)

1 blik geconcentreerde champignonsoep
2½ dl kokosmelk
4 - 7 eetlepels kerriepoeder, of naar smaak
1½ eetlepel citroensap
½ theelepel geraspte sinaasappelschil
1½ eetlepel fijngehakte gemberbolletjes
½ theelepel zeezout
½ theelepel mosterd
½ theelepel gemalen foelie
225 g zilvervliesrijst
schijfjes sinaasappel
verse peterselie
noten


Klop de soep, kokosmelk, kerriepoeder, citroensap en sinaasappelrasp goed door elkaar. Doe de gember, zeezout, mosterd en foelie erbij en verwarm het mengsel, maar laat het niet aan de kook komen.
Kook intussen de rijst gaar en doe deze in een beboterde, vuurvaste schaal.
Giet de soep over de rijst en bak alles ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven (170°C).
Garneren met schijfjes sinaasappel, peterselie en noten.

6 personen

land : Mexico
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata