woensdag 24 augustus 2016

Kirgizskaja Koeritsa (Kirgizië)

KIRGIZSKAJA KOERITSA (KIRGIZISCHE KIP)

1 kip van 1 kilogram
1 grof gesneden wortel
paar takjes selderie
paar takjes peterselie
2 uien
2 laurierbladeren
1 theelepel tabasco
zout
250 gram gehakte, blanke amandelen
cayennepeper
1 teen uitgeperste knoflook
olie of boter
2 eetlepels bloem
fijngehakte peterselie


Kook de kip met de wortel, selderie, 1 doormidden gesneden ui, peterselie, laurierbladeren, tabasco en zout, totdat ze zacht is; dit duurt ongeveer 1 uur. Zeef en bewaar de bouillon. Meng 200 gram amandelen met de cayennepeper en wat zout. Fruit de andere, fijngehakte, ui met de knoflook in wat boter en doe de amandelen hierbij. Strooi de bloem erover en verdun het mengsel al roerende met de bouillon, totdat er een romige saus ontstaat. Hak de kip in stukken en giet de saus er overheen. Rooster de rest van de amandelen in boter of olie, let op dat ze niet verbranden en strooi deze samen met de peterselie over de kip en de saus.

4 personen

gebied : Kirgizië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Russische keuken / Geerte Groen en Eveline Brouwers