woensdag 24 augustus 2016

Ensalada de Nochebuena (Mexico)

ENSALADA DE NOCHEBUENA (SALADE VOOR KERSTAVOND)

6 grote bladen bindsla
4 middelgrote gekookte bieten, geschild en in dunne plakken gesneden
2 handappels, in plakken gesneden
1 sinaasappel, in partjes verdeeld
3 eetlepels vers limoen- of citroensap
2 bananen, in plakjes
4 wortels, gekookt en in plakjes gesneden
1 - 2 plakken verse ananas (desgewenst)
½ eetlepel ongezouten pinda’s
½ eetlepel pijnboompitten
zaadjes van 1 granaatappel

DRESSING
250 ml maïsolie
75 ml vers limoen- of citroensap
1 theelepel heldere honing
zout
peper


Schik de slabladen op een dienschaal en schik er dan in een halve boog de in het limoensap omgeschudde plakken biet, appel, sinaasappel, banaan, wortel en, als u die gebruikt, ananas omheen.
Strroi vlak voor het opdienen de pinda’s, pijnboompitten en granaatappelzaadjes over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing, waarbij u ervoor zorgt dat de honing goed opgenomen is. Geef de dressing apart bij de salade.

4 personen

land : Mexico
gerechtsoort : salade

bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel