woensdag 24 augustus 2016

Ghoriba (Tunesië)

GHORIBA (ZEER LICHTE TUNESISCHE ZANDKOEKJES)

400 gram bloem
150 gram poedersuiker
250 gram boter


Zeef bloem en suiker en maak een kuiltje in het midden. Giet er de gesmolten, maar niet hete boter in en meng deze geleidelijk met het bloem-suikermengsel. Vorm het tot een bal en laat deze enkele uren liggen. Kneed het deeg op een met bloem bestoven plank tot het zeer zacht en soepel is geworden. Draai er ongeveer 30 balletjes vanen druk deze enigszins, maar niet geheel, plat. leg ze op een beboterde bakplaat en zet deze in een voorverwarmde, matig hete oven. Bak de ghoriba in ongeveer een kwartier goudbruin. Laat ze afkoelen en bestuif ze dan met poedersuiker.

Voor 30 koekjes

gebied : Tunesië
gerechtsoort : gebak

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson