woensdag 24 augustus 2016

Ensalada de Garbanzos (Mexico)

ENSALADA DE GARBANZOS (KIKKERERWTENSALADE)

175 g gedroogde kikkererwten
50 ml maïsolie
50 ml rode wijnazijn
1 eetlepel gehakte peterselie
6 lenteuien
¼ rode paprika, gehakt
¼ groene paprika, gehakt
12 groene olijven, ontpit


Laat de kikkererwten een nacht in water weken. Giet het water af. Zet de kikkererwten onder vers water en breng dat aan de kook. Laat de erwten 15 minuten flink koken. Giet de erwten af en zet ze weer onder vers water. Breng het water weer aan de kook en laat de kikkererwten sudderen tot ze beetgaar zijn. Dit duurt circa 45 minuten. Laat de erwten niet te zacht worden.
Giet de beetgare erwten af in een zeef. Giet de olie en azijn over de kikkererwten en schep alles goed om. Schep er dan de peterselie door en laat het geheel afkoelen.
Voeg wanneer de erwten helemaal zijn afgekoeld de ui, rode en groene paprika en olijven toe en schep alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet hem in de koelkast. De bonen worden koud opgediend.

4 personen

land : Mexico
gerechtsoort : salade

bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel