woensdag 24 augustus 2016

Chalupas de Arroz (Mexico)

CHALUPAS DE ARROZ (GEVULDE AVOCADO’S)

350 g gekookte zilvervliesrijst
3 eetlepels geraspte sinaasappelschil
4 eetlepels kerriepoeder, of naar smaak
1 theelepel zeezout
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel geraspte nootmuskaat
1 theelepel fijngehakte peterselie
1 theelepel anijszaad
75 g champignons, in plakjes
75 g walnoten
½ dl zure room
3 avocado’s
rozijnen
gemberbollen


Meng alle ingrediënten, behalve de avocado’s, rozijnen en gemberbollen, goed door elkaar. De rijst moet nog warm zijn.
Halveer de avocado’s, schil ze en verwijder de pitten. Let op dat de helften intact blijven.
Verdeel het rijstmengsel over de avocadohelften.
Doe de rest van de rijst in een schaal en leg de gevulde avocado’s hierop. Garneren met rozijnen en stukjes gember.
Geef er eventueel kaassaus bij.

6 personen

land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata