woensdag 24 augustus 2016

Corvina a la Chorillana (Peru)

CORVINA A LA CHORILLANA (VISFILETS IN TOMATEN-EN-CHILISAUS)

3 eetlepels anatto- of orleaanolie
2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
3 grote tomaten, geschild en in stevige plakjes gesneden, of hiervoor in de plaats kleine Italiaanse tomaatjes uit blik, goed uitgelekt en fijngehakt
2 verse, hete, rode of groene chili’s, elk ongeveer 7½ centimeter lang, zonder zaadjes of zaadlijsten en in de lengte in dunne reepjes gesneden
1 fijngewreven teen knoflook
½ theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
vers gemalen, zwarte peper
1 ½ kilogram zeebaars (corvina), in filets van goed 1 centimeter dik gesneden of filets van een andere stevige, blanke vissoort


Verhit 1 eetlepel orleaanolie in een zware, vlamvaste casserole en draai de pan zo, dat de bodem geheel wordt ingevet. Leg hierin de helft van de uienplakjes, tomaten en chilireepjes e bestrooi ze met de helft van de knoflook, oregano, peper en zout. Leg de stukken vis er bovenop en bedek ze met de rest van de uien, tomaten, chili’s en kruiden. Sprenkel de rest van de orleaanolie gelijkmatig over deze bovenste laag. Leg een deksel op de casserole en laat op klein vuur 30 minuten sudderen, tot de vis stevig is en mooi wit. Laat niet te gaar worden.
Serveer de saus direct uit de casserole of leg de stukken vis en de groenten voorzichtig met een schuimspaan op een verwarmde schotel.

6 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : visgerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard