woensdag 24 augustus 2016

Pitabrood (Libanon)

PITABROOD

1 theelepel droge gist
1 theelepel bruine suiker
½ dl warm water
225 g witte bloem
225 g volkorenbloem
½ theelepel zout


Verwarm de oven voor op 230 ºC. Strooi de suiker over de gist en giet het warme water erbij. Laat de gist 20 minuten op een warme plaats staan, tot zich aan de oppervlakte belletjes hebben gevormd.
Meng in een grote kom het zout en de twee soorten bloem, giet de gist erbij en kneed het deeg 15 minuten op een plank. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats rijzen tot tweemaal de grootte. Kneed het daarna 2 tot 3 minuten en verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een golfbal. Rol de balletjes uit tot pannekoekjes van een ½ cm dik en 12 cm doorsnee. Laat de pannekoekjes 20 minuten op een warme plaats liggen.
Leg de broodjes op een hete, ingevette bakplaat en bak ze 8 minuten. Als de broodjes gaar zijn kunnen ze in het midden worden opengesneden en met ingrediënten naar keuze worden gevuld.

4 personen

land : Libanon
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer