SOUPE DE GOMBO (OKRASOEP)
150 gram gedroogd vlees
250 gram runderpoelet
24 okra’s
6 tomaten
3 uien, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
Snijd de okra’s in stukjes en de tomaten in vieren.
Breng 1 l water aan de kook met een mespuntje zout. Voeg achtereenvolgens de runderpoelet, de okra’s, de tomaten, de uitjes en de chilipeper toe en laat alles circa 10 minuten op een hoge temperatuur koken.
Laat de soep vervolgens nog 10 minuten op een lage warmtebron gaar worden.
Geef hierbij fufu, banku, kenkey of stokbrood.
6 personen
land : Togo
gerechtsoort : soep
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
zaterdag 7 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten