ABOBOI (GARRI MET VARKENSVLEES)
400 gram hamlappen
200 gram witte bonen
8 uien, fijngehakt
4 tomaten
300 gram garri
palmolie
Laat de bonen een nacht weken en kook ze de volgende dag in ruim water gaar.
Verhit de olie en braad het vlees hierin aan. Bestrooi het met peper en zout en doe het deksel op de pan. Laat het vlees een uur smoren.
Voeg de uitjes en de in vieren gesneden tomaten aan het vlees toe en vervolgens de gare bonen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de saus een mooie oranje kleur heeft gekregen. Laat het gerecht iets afkoelen.
Verwarm 1 à 2 kopjes warm water met wat zout en schenk dit langzaam over de garri. Schep de garri goed om. Garri moet vochtig zijn en mag beslist niet te nat worden. Laat de garri 30 minuten wellen.
6 personen
land : Togo
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
zaterdag 7 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten