BEEF ‘N’ CHICKEN STEW (STOOFSCHOTEL VAN KIP EN RUNDVLEES)
1 kip
500 gram runderlappen
1 wortel
1 pakketje soepgroenten
3 uien, fijngehakt
½ liter vleesbouillon
kerriepoeder
4 tomaten
1 rode paprika
kurkuma
arachide-olie
Verdeel de kip in hanteerbare stukken. Snijd het worteltje en de soepgroenten in stukjes.
Verhit de olie en braad hierin het in dobbelsteentjes gesneden rundvlees aan. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Braad in dezelfde olie de stukjes kip aan met de worteltjes, de soepgroenten en de uitjes. Doe het rundvlees erbij en blus af met vleesbouillon. Strooi er wat peper, zout en kerriepoeder overheen. Laat alles op een middelhoge warmtebron 30 minuten smoren.
Snijd de tomaten in vieren en de paprika in ringen. Voeg ze toe aan het vlees. Laat alles nog 15 minuten garen. Breng het gerecht op smaak met kurkuma en zout.
Geef hier rijst bij.
Voor 6 personen
land : Nigeria
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
zaterdag 7 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten