RIJSTBALLETJES
500 gram gehakte, gekookte lever, slachtafval of een restje rundvlees
1 ui, fijngehakt
250 gram gekookte rijst
1 ei
5 gram (1 theelepel) knoflookpoeder of 3 teentjes knoflook, fijngehakt
5 gram (1 theelepel) knoflookzout
5 gram (1 theelepel) versgemalen witte peper
volkoren broodkruim
2 eieren, losgeklopt met 15 milliliter (1 eetlepel) melk
250 milliliter plantaardige olie om te frituren
Doe vlees, ui, rijst, ei, knoflookpoeder of gehakte knoflook, knoflookzout en peper in een schaal. Meng dit tot een stevig deeg.
Vorm hiervan ballen ter grootte van tafeltennisballen. Rol elk balletje door het broodkruim en dan door een mengsel van ei en melk. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen, zodra de olie heet is, tot ze van binnen gaar en van buiten goudbruin zijn (controleer de eerste even). Laat ze uitlekken en serveer ze als snack met verse bladgroenten.
4 personen
gebied : Ivoorkust
gerechtsoort : snack
bron : De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner
zaterdag 7 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten