zaterdag 7 februari 2015

Lamb Jollof Rice (Nigeria)

LAMB JOLLOF RICE (JOLLOFRIJST MET LAMSVLEES)

500 gram lamspoelet
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 paprika’s
4 tomaten
2 chilipepers, fijngehakt
3 kopjes gare rijst
arachide-olie


Verhit de olie en fruit hierin 1 ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en braad dit aan alle kanten mooi bruin. Zet de warmtebron laag.
Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe. Voeg zo nodig wat water toe. Dek de pan af en laat het gerecht in 40 minuten op een lage warmtebron gaar worden.
Pureer de in vieren gesneden tomaten met de pepertjes en de tweede ui in de keukenmachine. Voeg de puree toe aan het vleesmengsel en breng het op smaak met wat zout.
Verwarm de rijst. meng deze door het vleesmengsel en dien het gerecht direct op.

4 personen

land : Nigeria
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: