LUBHYA (STOOFSCHOTEL VAN LAMSVLEES MET SPERZIEBONEN)
500 gram lamspoelet
1 ui, fijngehakt
500 gram sperziebonen
saffraan
1 kopje vleesbouillon
2 chilipepers, fijngehakt
olijfolie
Verhit de olie en fruit de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe en bak dit al roerend bruin.
Voeg de bonen toe. Strooi er wat zout en peper overheen en roer er een mespuntje saffraan door.
Blus het gerecht af met vleesbouillon, dek de pan af en laat alles 30 minuten smoren.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de pepertjes toe.
Geef er Turks brood bij.
Voor 4 personen
land : Niger
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
zaterdag 7 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten