LAMSSTOOFSCHOTEL MET YAM
750 gram yam
½ deciliter olie
250 gram ui, fijngehakt
2 theelepels knoflook, fijngehakt
1 eetlepel chilipoeder
750 gram lamsstoofvlees, in blokjes
3 eetlepel tomatenpuree
3 middelgrote verse tomaten, ontveld en kleingesneden (of uit blik)
7½ deciliter kokendheet water
2 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
Schil de yam dik af en verwijder harde stukjes. Snijd hem in tamelijk dikke plakken en spoel ze af onder de kraan tot ze niet meer glibberig aanvoelen. Bewaar ze onder water om verkleuren te voorkomen. Verhit de olie in een zware pan en bak hierin de uitjes en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het vlees toe en braad dit 10 minuten aan. Voeg geleidelijk de tomatenpuree en tomaten toe. Laat ze enigszins inkoken op hoog vuur. Voeg kokend water toe en breng aan de kook. Laat de schotel half afgedekt zachtjes stoven tot het vlees half gaar is. Giet de yam af en voeg deze toe. Laat nog 30 minuten sudderen tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
4 personen
gebied : West-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten