zaterdag 7 februari 2015

Mutton Pilaw (Nigeria)

MUTTON PILAW (LAMSPILAF)

1 kilogram lamsfiletlapjes, platgeslagen
2 uien, fijngehakt
½ liter vleesbouillon
100 gram sultana’s
kerriepoeder
malaguetta
1 citroen (sap)
250 gram gare rijst
boter


Verhit 3 eetlepels boter en braad het vlees hierin aan.
Voeg de uitjes toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Blus het geheel af met bouillon. Dek de pan af en laat het gerecht een uur sudderen.
Voeg de sultana’s, wat kerriepoeder en malaguetta en het citroensap toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Verhit 3 eetlepels boter en fruit de rijst hierin al roerend tot de boter geheel is opgenomen.
Doe de rijst over op een schaal en schep het vlees er gelijkmatig overheen.

4 personen

(voor)bereidingstijd : 1½ uur

land : Nigeria
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Een reactie plaatsen