zaterdag 7 februari 2015

Nwo-Nwo (Nigeria)

NWO-NWO (PEPERSOEP)

Dit is de populairste Nigeriaanse pepersoep. Hij wordt gemaakt van geiten- of schapenvlees (in plaats daarvan kunt u ook lamsstoofvlees gebruiken) en in grote hoeveelheden genuttigd door bier- en palmwijndrinkers, omdat de soep de kater op de morgen na een avondje drinken zou helpen verlichten. Van oudsher wordt de soep geserveerd in aardewerken soepkommen.

1 kilogram geiten- (of lams)stoofvlees
1,5 liter water
1 ui, gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels verkruimelde gedroogde cayennepepertjes, of naar smaak
zout naar smaak
2 eetlepels specerijenmengsel voor pepersoep
5 deciliter runderbouillon
2 eetlepels gehakte, gedroogde, gerookte garnalen
1 eetlepel fijngehakte verse munt
1 eetlepel gehakte utazi-bladeren


Laat het vlees, met het bot er nog aan, door de slager in kleine stukken snijden. Doe het in een soeppan, samen met het water, de ui en knoflook, en de verkruimelde peper. Voeg zout naar smaak toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken. Voeg het specerijenmengsel en de bouillon toe en laat nog 15 minuten koken, of totdat het vlees gaar is. Roer de garnalen, munt en utazi erdoor. Proef op smaak en laat nog 5 minuten koken. Serveer in soepkommen.

6 - 8 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : soep

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Een reactie plaatsen