zaterdag 7 februari 2015

Goat Meat pepper Soup (Nigeria)

GOAT MEAT PEPPER SOUP (GEPEPERDE GEITESOEP)

500 gram geiten- of schapenvlees
500 gram yams
2 onrijpe kookbananen
2 uien, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
citroengras (sereh)
nootmuskaat, geraspt


Snijd de yams en de kookbananen in vingerdikke schijfjes.
Laat het in blokjes gesneden vlees, de uitjes en de pepertjes in ruim water met een mespuntje zout 30 minuten koken op een middelhoge warmtebron.
Voeg de yams en de bananen toe. Voeg indien nodig wat extra water toe, zodat het vlees en de groenten steeds onderstaan. Breng de soep op smaak met citroengras en nootmuskaat.
Breng de soep aan de kook en laat alles op een lage warmtebron in 30 minuten gaar worden.
Breng ten slotte de soep nogmaals aan de kook en laat haar iets inkoken. Dien de soep heet op.

4 personen

land : Nigeria
gerechtsoort : soep

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: