zaterdag 7 februari 2015

Jollof Rice van runderlapjes (Liberia)

JOLLOF RICE VAN RUNDERLAPJES (JOLLOF-RIJST)

250 gram kipfilet
500 gram runderlapjes
250 gram gedroogd vlees
bloem
4 uien
1 kleine wittekool
3 kopjes rijst
1 chilipeper, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
arachide-olie

Snijd de kipfilet, de runderlapjes en het gedroogde vlees in blokjes van circa 2 tot 4 cm. Strooi er wat zwarte peper en zout overheen en haal ze door wat bloem.
Snijd de uien in ringen en de kool in reepjes. Laat de rijst in koud water wellen.
Verhit de olie en braad de kipfilet en het vlees hierin aan. Neem het vlees en de kip uit de pan en zet het weg.
Fruit in dezelfde olie de uiringen en het pepertje. Doe het vlees weer in de pan. Voeg de tomatenpuree en 1 kopje water toe en roer alles goed om.
Voeg na 5 minuten de kipblokjes en de rijst toe. Breng alles aan de kook en voeg de reepjes wittekool toe.
Laat het gerecht op een lagere warmtebron zachtjes koken tot de rijst zacht is. Roer alles ondertussen enkele malen om en voeg indien nodig wat water toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

6 personen

land : Liberia
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: