zaterdag 7 februari 2015

Mokoto (Benin)

MOKOTO (ORGAANVLEES À LA BENINOISES)

400 gram orgaanvlees
500 gram varkenspoten
1 eetlepel bloem
10 tomaten
1 pakje soepgroenten
2 uien, fijngehakt
8 - 10 teentjes knoflook, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
300 milliliter plantaardige olie


Verwijder eventuele ongerechtigheden van het orgaanvlees en de varkenspoten en snijd het vlees klein.
Verhit de olie langzaam en stoof het vlees hierin gaar - beslist niet braden! Bestrooi het vlees als het bijna gaar is met wat bloem.
Snijd de tomaten in vieren en de soepgroenten in kleine stukjes. Voeg dit samen met de uitjes, de knoflook en de chilipepers toe aan het vlees.
Bestrooi het met wat zout, doe het deksel op de pan en laat het geheel minstens drie uur stoven.
Geef hier Fufu bij.

6 personen

(voor)bereidingstijd : 4 - 5 uur

land : Benin
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Een reactie plaatsen