zaterdag 7 februari 2015

Egusi (Nigeria)

EGUSI (RUNDVLEESSCHOTEL MET SPINAZIE EN MELOENPITTEN)

450 gram rundvlees, in blokjes
1 grote ui, fijngehakt
2 eetlepels palmolie
3 verse chilipepers, zaad en steeltjes verwijderd
3 tomaten, kleingesneden
150 gram meloenpitten, fijngemalen
450 gram verse spinazie, gewassen en grofgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalen (indien gewenst)
zout naar smaak
peper naar smaak


Doe het vlees in een pan en overgiet het met water. Voeg zout toe. Kook het vlees zachtjes gaar op laag vuur. Verhit de palmolie in een andere pan en bak de uitjes hierin kort. Voeg de chilipepers toe en bak nog enkele minuten. Voeg de tomaten en de fijngemalen meloenpitten toe. Bak alles al roerend 5 minuten. Voeg dit mengsel samen met de gedroogde garnalen en de spinazie toe aan het vlees. Laat het gerecht afgedekt nog 15 minuten sudderen. Serveer het gerecht warm met gekookte yam of rijst.

4 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: