zaterdag 10 maart 2018

Zoetzure kalkoenstoofpot met courgette

ZOETZURE KALKOENSTOOFPOT MET COURGETTE

4 sjalotjes
1 courgette (400 gram)
3 tomaten
1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht 290 gram)
400 gram kalkoenfilet
zout
peper
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 potje Picassosaus (Heinz)
1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 gram)
½ eetlepel karwijzaad


Sjalotjes pellen en in partjes snijden. Courgette in plakjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water. Ontvellen en in stukken snijden. Champignons afgieten. Kalkoen in stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Kalkoen bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Sjalot en kalkoen 5 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Knoflook erboven uitpersen. Courgette erdoor scheppen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes stoven. Intussen Picassosaus en tomatenpuree door elkaar roeren. Tomaat, champignons, sausmengsel en karwijzaad door gerecht scheppen. Met deksel op pan nog 5 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met rijst of stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: