zaterdag 10 maart 2018

Crêpes met mosselen (Frankrijk)

CRÊPES MET MOSSELEN

1 sjalotje
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
2½ deciliter Muscadet (witte wijn)
1 eidooier
200 gram gekookte mosselen
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel suiker
1 eetlepel cognac
zout
peper
3 takjes peterselie
4 crêpes (zie basisrecept)


Sjalotje fijn snipperen. Boter verhitten. Sjalotje 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende wijn toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus ontstaat. Dooier losroeren, 3 eetlepels saus erdoor roeren. Al roerende aan rest van saus dooiersausmengsel toevoegen. Erdoor roeren: mosselen, crème fraîche, suiker, cognac, zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Saus opnieuw heet laten worden. Over crêpes verdelen. Crêpes dubbelklappen.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: