zaterdag 10 maart 2018

Chinese omeletsoep (China)

CHINESE OMELETSOEP

1 blik Hong Kong salade (nettogewicht 400 gram, Bonduelle)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel vloeibare honing
1 theelepel chilisaus
zout
peper
125 gram scholfilet
5 eieren
2 eetlepels olie
4 sprietjes bieslook
1½ kruidenbouillontablet
1½ tomatenbouillontablet


Salade laten uitlekken. Erdoor mengen: sojasaus, honing, chilisaus, zout en peper. Vis in 4 repen snijden. Eieren met snufje zout en snufje peper loskloppen. 4 Kommetjes (doorsnede 11 centimeter) klaarzetten. In grote (stoom)pan bodem water aan de kook brengen. Intussen in wok of braadpan ½ eetlepel olie verhitten. ¼ Deel van eimengsel toevoegen en laten uitvloeien (doorsnede 20 centimeter). Goudbruin bakken, tot bovenkant bijna droog is. Nog 3 omeletten maken. In 4 kommetjes omelet leggen, over rand laten hangen. In midden van elke omelet 1 eetlepel salade scheppen. Bieslook erboven fijnknippen. Reep vis in ring er omheen leggen. Rest van salade erover verdelen. Omeletten dichtvouwen. Kommetjes in (stoom)pan 10 minuten stomen. Intussen in 1½ liter kokend water kruidenbouillontablet en tomatenbouillontablet oplossen. In 4 grotere soepkommen (doorsnede 18 centimeter) kommetjes met omelet keren. Omeletten aan bovenkant met scherp mesje inkerven. Bouillon erover schenken. Voorzichtig puntjes van omeletten openvouwen.

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: