MACEDONIA DE FRUTAS (GEMENGDE VRUCHTEN)
6 gedroogde vijgen
5 handsinaasappels
2 eetlepels vloeibare honing
1 granaatappel
1/8 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker
12 mirabellen of reine claude pruimen
Vijgen halveren en harde steelstukjes verwijderen. 1 Sinaasappel uitpersen (6 eetlepels sap). Honing, sap en vijgen al roerende verwarmen. Van vuur af vijgen minstens 30 minuten laten weken. Met scherp mes rest van sinaasappels zo dik schillen dat ook witte velletjes mee geschild worden. Partjes tussen vliesjes uitsnijden. Granaatappel in partjes snijden. Boven kommetje partjes binnenstebuiten buigen, zodat granaatjes loslaten.
Vijgen laten uitlekken. Slagroom met suiker bijna stijfkloppen. Vruchten voorzichtig door elkaar scheppen. Over 4 schaaltjes of coupes verdelen. (U kunt de vruchten ook op 4 bordjes rangschikken.) Garneren met slagroom. Granaatjes erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip maart 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten