zaterdag 10 maart 2018

Gegratineerde bonen-aardappelschotel

GEGRATINEERDE BONEN-AARDAPPELSCHOTEL

250 gram sperziebonen
1 blik boterbonen (nettogewicht 400 gram)
12 blaadjes verse salie (of 3 theelepels gedroogde)
500 gram aardappelen
zout
peper
2 teentjes knoflook
1 ei
1¾ deciliter melk
1/8 liter slagroom
3 eetlepels Parmezaanse kaas


Oven voorverwarmen op 200°C. Sperziebonen 5 minuten koken. In vergiet sperziebonen met koud water afspoelen. Boterbonen afspoelen. 6 Blaadjes salie fijnknippen. Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. Ovenschotel (inhoud 1½ liter) invetten. Bodem bedekken met helft van plakjes aardappel. Bestrooien met zout, peper en helft van fijngeknipte salie. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen. Sperziebonen en boterbonen erover verdelen. Weer bestrooien met zout, peper en rest van fijngeknipte salie. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen. Bedekken met rest van plakjes aardappel. Ei loskloppen met melk, slagroom en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Over aardappelen schenken. In midden van oven aardappelen in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Garneren met 6 blaadjes salie.
Lekker met gepocheerde visrolletjes en rauwkostsalade.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: