zaterdag 10 maart 2018

Rode bietensoep

RODE BIETENSOEP

1 ui
250 gram gekookte bietjes
3 pimentkorrels
3 eetlepels boter
1 ½ deciliter appelsap
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels bloem
zout
peper
citroensap
4 eetlepels slagroom


Pel en snipper de ui. Ontvel de bietjes en snijd ze in stukjes. Kneus de pimentkorrels.
Verhit 1 eetlepel boter en fruit de ui 3 minuten. Voeg de bietjes, het appelsap, 3 deciliter water, de piment en het bouillontablet toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Zeef hem. Smelt 2 eetlepels boter. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de bietenbouillon toe, zodat een gebonden soep ontstaat. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Klop de slagroom half stijf. Schep de soep in 2 diepe borden en schep er een lepel room op.

2 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 24 maart 1993

Geen opmerkingen: