zaterdag 10 maart 2018

Waterzooi (België)

WATERZOOI

Deze van oorsprong Belgische vissoep wordt een complete maaltijd doordat u een boterham op de bodem van het bord legt.

1 eetlepel olie
75 gram prei, gesneden
75 gram selderijknol, in stukjes
75 gram wortel, in stukjes
400 gram vis (schol, zalm, kabeljauw)
3 eetlepels witte wijn
1 visbouillontablet
2 boterhammen
50 gram mosselen, gekookt


In een magnetronschenkkan 1 eetlepel olie verhitten (onafgedekt, 1 minuut, 700 Watt). Erbij doen: 75 gram gesneden prei, 75 gram stukjes selderijknol en 75 gram stukjes wortel. Gaar laten worden (afgedekt, 3 - 4 minuten, 700 Watt). In een magnetronschaal doen: 400 gram vis (schol, zalm, kabeljauw) in stukjes van 5 centimeter, 3 eetlepels witte wijn en 3 deciliter heet water waarin 1 visbouillontablet is opgelost. Vis bijna gaar laten worden (afgedekt, 4 minuten, 700 Watt). In 2 diepe borden 1 boterham leggen. Vis, vocht en groenten erover verdelen. 50 Gram gekookte mosselen erover verdelen. De borden na elkaar in magnetron zetten en waterzooi warm laten worden (afgedekt, per bord 2 - 2 ½ minuten, 700 Watt).

2 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : België
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: